Vaše excelence pane Leone Marci.docx

Vaše excelence pane Leone Marci,

obracím se na Vás s protestním dopisem.

Musím protestovat a se mnou minimálně 7500 lidí, kteří podepsali petici proti uvedení Hry Naše násilí. Jsme velmi pobouřeni, že Vaše země aktivně podporuje Slovenskega mladinskega gledališča.

Tito vaši občané se pokusili zvláště závažným způsobem narušit smír, který v naší poklidné společnosti zatím panuje. Válku a náboženské násilí zde neznáme a nechceme, abychom tyto problémy museli kvůli vašim hercům řešit.

Několik tisíc lidí napsalo, že vaši herci k nám přináší hrozbu terorismu. V demokratické společnosti jsou extrémisté a jejich činy monitorované. Uvítáme, pokud se k problému postavíte a nebudete se schovávat za svobodu umělecké tvorby. Šíření nenávisti a podněcování k náboženské netolerantnosti může brzy vydat své zlé plody. Prosíme Vás o zastavení finanční podpory tohoto souboru ve vaší zemi a informování české společnosti, pokud by soubor měl znovu v naší zemi hlásat nesnášenlivost.

Hercům se zatím nepodařilo poštvat věřící proti sobě a muslimští bratři a sestry nás podpořili v boji proti těm, kteří přinášejí nesvár. Nechceme, aby nás potkali stejné problémy jako Váš region.

Děkuji Jan Rozek autor petice proti nenávisti

30. 5. 2018